Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním cookies (viz Podmínky používání). Cookies jsou nutné pro fungování webu. Rozumím

Proč hydrolyzát a za takovou cenu?

03. Ledna 2014
Hydrolyzovaný protein je jednou z variant, jak do svého těla dostat aminokyseliny a zastavit potréninkový katabolismus nebo jen načerpat sílu do dalšího vydatného tréninku. Hydrolyzát, označován jako WPH, je tou nejkvalitnější formou proteinového nápoje (hydrolyzované aminokyseliny jsou k dostání též v kapslích), kterou do sebe můžeme dostat. Hlavní výhodou a bezesporu primárním důvodem, proč je hydrolyzát užíván, je délka řetězců jednotlivých aminokyselin.
img

Proč hydrolyzát a za takovou cenu?

Hydrolyzovaný protein je jednou z variant, jak do svého těla dostat aminokyseliny a zastavit potréninkový katabolismus nebo jen načerpat sílu do dalšího vydatného tréninku.

Hydrolyzát, označován jako WPH, je tou nejkvalitnější formou proteinového nápoje (hydrolyzované aminokyseliny jsou k dostání též v kapslích), kterou do sebe můžeme dostat. Hlavní výhodou a bezesporu primárním důvodem, proč je hydrolyzát užíván, je délka řetězců jednotlivých aminokyselin.

Tato délka řetězců je faktorem, který určuje délku vstřebávání proteinu a jednotlivých aminokyselin do těla. Pokud tedy chcete, aby vaše tělo trávilo a ukládalo aminokyseliny v noci, po dobu 4 až 5 hodin, pak je vhodným suplementem kasein, jehož délka peptidových řetězců je nejdelší ze všech proteinových suplementů. Pokud však potřebujete do těla dostat co nejrychleji po tréninku, nebo před ním, velké množství aminokyselin za co nejkratší dobu, je nejvhodnější variantou právě hydrolyzát.

„Hydrolyzát nikdy nebude chutnat tak jako proteinový koncentrát, který se velmi jednoduše doslazuje a ochucuje. Téměř volně poskládané aminokyseliny ve dvojitých až trojitých vazbách jsou sami o sobě velmi hořké a tak hydrolyzát najdeme běžně v příchuti hořká čokoláda, káva, apod, které jsou stejně nahořklé chuti“

Hydrolyzáty jsou tvořeny většinou z di nebo tri-peptidových vazeb, které se prokazatelně vstřebávají a pumpují aminokyseliny do vašich svalů. Díky tomu zabraňují únavě, rozpadu svalových buněk a celkovému narušení svalstva. A to právě díky katabolickým jevům.

Zjednodušeně..

..hydrolyzát je hojně využívaným proteinem zejména mezi profesionálními sportovci nebo jedinci, kteří absolvují velmi tvrdé tréninky ve velmi častých tréninkových dávkách. Hydrolyzát je možno užívat i víckrát denně, a díky jeho nízké, skoro nulové hladině mléčného cukru, alias laktózy, je vhodným doplňkem stravy i pro jedince, kteří mají problém s koncentráty, či suplementy, kde se laktóza vyskytuje.

Proč je na trhu hydrolyzát, který stojí 1000 a druhý 2000 za stejné balení?

Tuto otázku si možná položí mnoho z vás při pohledu na 1kg vážící balení, které stojí například 1200,- a na 2 kg balení za 1400,- Kč. Velkým rozdílem u těchto produktů jsou vstupní suroviny a jejich následné zpracování. Hydrolyzát se totiž dá vyrobit dvěma cestami. Tou první je ohřátí bílkoviny s kyselinou. Touto cestou vznikají ve výsledné složce glutamáty a aspartáty. Ty nejsou v malém množství pro tělo škodlivé. Pokud se ale užívají nadměrně, tento fakt již neplatí! Takto zpracovaný hydrolyzát má však mnohem nižší využitelnost, než hydrolyzát zpracovaný druhou cestou.

Díky zjištění těchto druhotných látek v hydrolyzátu se začala bílkovina zpracovávat další cestou, jíž je enzymatické štěpení. Touto cestou se zabraňuje vzniku glutamátu a aspartátu v hydrolyzovaných bílkovinách.

Co ovlivní cenu hydrolyzátu nejvíce?

Dalším, a bezesporu nejdůležitějším faktem, který ovlivňuje celý proces hydrolýzy, je vstupní surovina.  Většina hydrolyzátů, které na českém trhu naleznete (a jsou to ty levnější) pod názvy  „Hydro“, totiž nejsou vyráběny z čisté bílkoviny a ono enzymatické štěpení neprobíhá na čistou bílkovinu, ale již na zpracovaný protein, kterým bývá proteinový koncentrát. Takto upravený koncentrát má tedy mnohem nižší využitelnost, než hydrolyzát, jenž je vyroben z původní bílkoviny nebo syrovátkového izolátu.

Díky tomuto faktu je možné vyrobit hydrolyzát za takto nízkou cenu. Jeho kvalita a využitelnost je bohužel ne o mnoho vyšší, než využitelnost čistého syrovátkového izolátu.

Platební metody

Platební metody

                                                                                  Nie je k dispozícii žiadny popis.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Zákazníci nás mají rádi

2024 © Fit-Pro.cz - Všechna práva vyhrazena.