Proteinové Tiramisu

Po mnoha dotazech a psaních o recepty na zdravější a chutná jídla jsme se rozhodli občas přidat nějakou tu dobrotu, která obsahuje více proteinu, ale zárovrň méně tuku a cukrů. První z řady těchto jídel je naše proteinové tiramisu. Základem je samozřejmě piškot, který je však z ovesných vloček, proteinového prášku a vaječných bílků. Krém je vyroben z nízkotučného tvarohu, neslazeného kakaa a silné studené kávy. Podrobný popis surovin, zpracování a výsledek najdete níže:
Suroviny pro výrobu palačinek:
1/3 šálku ovesné vločky
1 odměrka (50 g) vanilkového proteinového prášku
2 polévkové lžíce mleté lněné semínko
1/2 lžičky prášku do pečiva
2 bílky
1/4 šálku silné uvařená (studené) kávy
Suroviny pro výrobu krému:
1/3 šálku nízkotučného tvarohu
1/2 velkého banánu
1/8 lžičky kávového extraktu
neslazený kakaový prášek pro posypání
Návod na přípravu:
1. Zahřejte nepřilnavou pánev nebo lívanečník.
2. V malém robotu rozemelte ovesné vločky téměř na prach
3. V misce smíchejte rozemleté vločky, proteinový prášek, lněné semínko a prášek do pečiva.
4. V samostatné misce rozšleháme vajčené bílky do pěny.
5. Přidejte kávu a extrakty k vaječnému bílku, zamíchejte a přidejte do suchých ingrediencí.
6. Míchejte, dokud se vločky a další sypké věci nespojí.
7. Nechte těsto odsedět nejméně 5 minut před pokračováním.
8. Dejte naběračku těsta na pánev a vyttvořte 3 středně velké palačinky.
9.Pečte 5-6 minuty z každé strany
Výroba krému:
Krém vytvoříme z tvarohu, banánu a vanilkového extraktu, jež rozmixujeme a prokládáme mezi palačinky. Teď už můžete jen nechat ztuhnout a hodinu poté si vychutnat skvělou svačinu!
Přejeme Vám dobrou chuť.