Recept: Křupavé sušenky s arašídovým máslem
19. Května 2017
Hledáš vhodnou alternativu nezdravých sušenek z obchodů? Rozumíme ti - však je v regálech jen samej palmáč, éčka, kvanta rafinovanýho cukru, bílá pšeničná mouka a ztužený tuky. A tak to opět zůstává na tobě - poctivě si ty mňamky “za odměnu” vyrob. S naším receptem budeš mít proteinové fitness sůši raz dva!
Proč se s tím dělat?
zdroj kvalitních sacharidů = energie
sladké a přitom bez přidaného rafinovaného cukru
vysoký podíl bílkovin
lehce stravitelné
spousta vlákniny
kvalitní tuky
velmi snadné na přípravu
i na úklid - 3 ks špinavého nádobí
Na cca 35 kousků sušenek si připrav:
1 hrnek = hrnek o objemu 250 ml
Pojď na to:
Do větší mísy nasyp nemleté i jemné ovesné vločky a zalij mlékem v takovém množství (cca hrnek a půl), aby se všechno vstřebalo do vloček. Vločky nechej 10 minut bobtnat. Zatím si můžeš dát třeba sérii dřepů a kliků.
Nyní přidej do rozmočených vloček dvě celá vejce, 2 odměrky proteinu, ¾ hrnku arašídového másla, ¼ hrnku sladidla, lžičku sody, 3 lžičky skořice, ½ lžičky soli a zakápni Flav Drops. Míchej a míchej, dokud nevznikne celistvá směs vláčné, ale tužší konzistence. Pokud máš těsto řídké, nevyhazuj ho hned vzteky z okna, ale radši přisyp trochu jemných ovesných vloček. Hned budeš mít pěknej bochánek!
Předehřej troubu. Na plech s pečicím papírem tvaruj pomocí lžíce kulaté sušenky, každou můžeš posypat sekanými oříšky, arašídy, mandlemi nebo kokosem.
Šupni celé dílo do trouby a peč cca 12 minut na 180 °C. Vyndávej v momentě, kdy začnou sušenky zlátnout. Servírovat můžeš ještě teplé, sušenky lze skladovat v dóze max. 1 týden. Zdá se ti to málo? Neřeš to, sůši zmizí beze svědků ještě z plechu…
Kolik ti to zabere:
20 minut příprava • 12 minut pečení • 6 minut uklízení
